dakdekker

Wat te doen bij een vervelende lekkage aan het dak?


Al een paar weken heb je het idee dat er een ietwat muffe lucht in huis hangt. Iedere keer als je weer thuis komt en de keuken binnenloopt, wordt je overtroffen door een bedompen geur, alsof er ergens vochtigheid zich aan het ophopen is. Vanzelfsprekend zet je iedere keer de ramen en de deuren open en trekt het daarna wel weer weg, maar de volgende dag begint het weer opnieuw. 

Je stond er verder niet echt veel bij stil, tot je van de een op de andere dag vochtkringen op het plafond zag verschijnen. Het zijn van die typische  verkleuringen op het plafond, zodat je maar tot een conclusie kon komen en dat is dat er een lekkage is. Toen je twee jaar geleden de keuken uitbreidde, had je ervoor gekozen om een plat dak te installeren voor de aanbouw. Het kan bijna niet anders dat daar ergens een lekkage is ontstaan, verantwoordelijk voor de vochtkringen op het plafond en die muffe lucht die je iedere keer ruikt als je na een dag buitenshuis weer binnen komt.

Je dient een lekkage zo snel mogelijk te verhelpen om problemen te voorkomen

Lekkages zijn vervelend en dienen zo snel mogelijk te worden verholpen. Normaal gesproken dient een dak volledig waterdicht te zijn, maar het kan goed zijn dat er na de hevige regenbuien van de afgelopen tijd, waarna er vaak water op het dak bleef staan, ergens een scheurtje is ontstaan, waardoor het water beetje bij beetje naar binnen is gaan sijpelen. En ook al gaat het maar om kleine druppels, wanneer er sprake is van voortdurende druppels, zal je dit op een gegeven moment wel gaan merken. 

Je kunt er dan ook het best gelijk mee aan de slag gaan, zodra je merkt dat je ergens een lekkage hebt. Voordat je het weet, wordt een klein scheurtje groter en is de hoeveelheid water die naar binnen sijpelt iedere keer groter, met alle gevolgen van dien. Een lekkage kan op de lange termijn voor grote problemen zorgen, als deze niet op tijd verholpen wordt.

De gevolgen van een lekkage kunnen duur en onaangenaam zijn

Zo is het mogelijk dat een langdurige lekkage onherstelbare schade veroorzaakt. Ook kan het goed mogelijk zijn dat je woning minder waard wordt, wanneer een lekkage niet op tijd verholpen wordt. Daarnaast bestaat de kans dat er ergens kortsluiting ontstaat, wanneer vocht in aanraking komt met de elektrische bedrading. Schade aan het plafond of andere onderdelen van het interieur kunnen voor een flinke kostenpost zorgen en daarnaast is het goed mogelijk dat er schimmels ontstaan, wat natuurlijk zorgt voor die muffe geur en daarnaast gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. 

Gelukkig kun je dan bij Ben Roos terecht. Het dakdekkersbedrijf Alphen aan de Rijn kan een oplossing verzorgen voor al deze problemen. Met jarenlange ervaring op het gebied van daklekkages, ben je bij Ben Roos aan het juiste adres. Je kunt eenvoudig contact met ze opnemen en vertellen wat er precies aan de hand is. Vanzelfsprekend is het makkelijk als je een uitgebreide uitleg geeft over wat voor problemen je precies ondervindt en deze voorziet van de nodige foto’s om het te illustreren.

Voor deskundig advies en een goede prijs kun je bij Ben Roos terecht

Vervolgens komen de vakmensen van Ben Roos dan bij je langs om foto’s te maken en de plek van de mogelijke lekkage grondig en deskundig te inspecteren. Hierbij wordt onderzocht wat de precieze oorzaak van de lekkage is. Vervolgens wordt een aantrekkelijke en overzichtelijke offerte opgemaakt, waarin precies wordt uitgelegd wat er dient te gebeuren en wat de bijbehorende prijs daarvoor is.

Naast het repareren van lekkages, kun je daarnaast ook voor andere dakwerkzaamheden bij het dakdekkersbedrijf uit Alphen aan de Rijn terecht. Zo regelen zij ook bijvoorbeeld het isoleren van daken, de aanleg van groendaken, het onderhoud van daken en natuurlijk het vervangen van de bestaande dakbedekking. Er wordt gekeken naar het aanwezige budget en natuurlijk worden alle werkzaamheden uitgevoerd binnen de kaders van de wet- en regelgeving. 

Daarnaast zijn er ook de nodige voordelen ten opzichte van andere dakdekkers als je Ben Roos belt om je problemen op te lossen. Zo worden alle werkzaamheden voor voordelige tarieven gerealiseerd, wordt er snel en oplossingsgericht gekeken naar hoe een probleem verholpen kan worden. Je kunt daarnaast 24 uur per dag terecht, dus in het geval van nood hoef je niet bang te zijn dat je pas na het weekend wordt geholpen. Bovendien geeft Ben Roos maar liefst tien jaar garantie op de dakbedekking!

You may also like

Comments are closed here.