ziggo opzeggen

Wat moet je doen met je internetabonnement als je gaat verhuizen?


Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis gevonden en binnenkort mag je verhuizen. Nu sta je voor de beslissing of je je internetabonnement meeneemt naar je nieuwe woning óf dat je het internetabonnement opzegt. Het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat je een goedkopere of betere aanbieder hebt gevonden. Hoe dan ook, verhuizen kan al best stressvol zijn. Daarom vertellen wij jou graag wat je met je internetabonnement kan doen als je gaat verhuizen. 

Situatie 1: Je kiest voor een andere aanbieder  

Als je gaat verhuizen is het aan te raden om de prijzen en aanbiedingen van andere providers met elkaar te vergelijken. Wie weet kun je met een andere aanbieder veel goedkoper uit zijn, dan met je huidige internetabonnement. Weet je niet zo goed welke aanbieder de beste kwaliteit levert voor een goede prijs? Online kun je providers heel makkelijk met elkaar vergelijken. Check ook van te voren even of er glasvezel beschikbaar is op je nieuwe adres of dat je alleen DSL hebt. Mocht je over willen stappen van aanbieder, zul je het contract van je huidige internetabonnement op moeten zeggen. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de provider of kijken op de website voor de instructies. Wil je bijvoorbeeld Ziggo opzeggen? Kijk dan op tijd naar wat hun voorwaarden zijn om op te zeggen. 

Situatie 2: Je wil je abonnement meenemen naar het nieuwe adres 

Ben je tevreden met je huidige abonnement en wil je deze graag meenemen naar je nieuwe adres? Zolang je huidige provider actief is op je nieuwe adres en de aansluiting is hetzelfde, kun je het abonnement gewoon mee verhuizen. Elke aanbieder heeft hier weer andere regels voor, dus houd hier rekening mee. Neem in ieder geval op tijd contact op met je huidige provider, zodat zij de verhuizing voor je gereed kunnen maken. Je kan vragen of zij een monteur sturen voor het installeren van het internet in je nieuwe huis of je kiest ervoor om het zelf te doen. 

Situatie 3: Je gaat wonen in een huis waar al een internetabonnement actief is

Misschien trek je in bij je partner of ga je samenwonen met vrienden. Het kan in sommige gevallen zo zijn dat er al een internetabonnement actief is op een adres. Helaas kun je maar één abonnement gebruiken en zal de ander dus het internetabonnement op moeten zeggen. Let hierbij op de minimale contractperiode. Meestal ga je een contract aan voor één jaar. Dus kun je voor die tijd niet opzeggen, tenzij er kosten in rekening worden gebracht. Is de minimale contractduur verstreken? Dan heb je een wettelijk opzegtermijn van een maand. 

You may also like

Comments are closed here.