Voeg sfeer toe aan jouw interieur met een openhaard


Een echte openhaard komt nog maar in bijzonder weinig woningen voor in ons land. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om zo’n openhaard in huis te halen. Niet iedereen zit hier echter op te wachten. Het is namelijk een betrekkelijk groot ding. Hierdoor neemt het behoorlijk wat ruimte in beslag. Vergeet echter niet dat een openhaard ook de nodige voordelen met zich meebrengt. Zo is een openhaard bijvoorbeeld bijzonder sfeervol. Zie jij niet in waarom een apparaat sfeer toevoegt aan jouw interieur? Wij proberen je in deze tekst te overtuigen!

Een openhaard geeft warmte af

Door een openhaard krijgt jouw interieur letterlijk en figuurlijk een warmere uitstraling. In een kachel vindt namelijk verbranding plaats. Bij een originele openhaard wordt er vaak hout verbrand. Er zijn vandaag de dag echter ook veel openhaarden die werken op gas. Bij een houthaard kun jij de temperatuur niet direct zelf bepalen. Hoe meer hout jij op het vuur gooit, des te warmer het wordt. Ook de luchttoevoer speelt een rol bij het bepalen van de temperatuur. Heb jij een gashaard? Dan kun je de temperatuur vaak zelf instellen. Met laatstgenoemde haard is de temperatuur dus wat makkelijker in de hand te houden.

Geniet van de dansende vlammen

Hierboven kon je lezen dat het vuur in een openhaard warmt afgeeft. En warmte en sfeer zijn toch twee begrippen die prima in één adem genoemd kunnen worden. Naast de warmte is het natuurlijk ook hartstikke sfeervol om naar de dansende vlammen in de haard te kijken. Deze dansen heen en weer en dat zorgt vaak voor een rustgevend gevoel. Daarbij komt dat het ook hartstikke romantisch is om samen met jou geliefde te kijken naar de op- en neergaande vlammen. Logisch dus dat jullie een openhaard regelmatig gebruiken. Vergeet in dat geval echter niet jaarlijks de schoorsteen te vegen. Alleen dan kunnen jullie namelijk nog lange tijd genieten van de openhaard.

Sfeervolle verlichting

Naast de warmte en de dansende vlammen voegt een openhaard om nog een reden sfeer toe aan jou interieur. Welke reden dit is? Het licht dat van het vuur afkomt. Dit licht is natuurlijk een stuk sfeervoller dan het felle licht dat een plafondlamp afgeeft. Wanneer jij jouw openhaard ’s avonds aan hebt staan, kun je felle verlichting dus doven. Dit zorgt ervoor dat er een gezellige sfeer ontstaat. Een openhaard is dus echte en sfeervolle toevoeging aan jouw interieur!

You may also like

Comments are closed here.