rc auto

Tover je zolder om tot RC-baan


Veel mensen doen weinig met hun zolder, ze plaatsen hier spullen die ze nergens anders kwijt kunnen, maar ook niet willen weggooien. Dit terwijl deze ruimte extreem geschikt is voor het uitvoeren van hobby’s, zoals ook het besturen van RC-auto’s. Staat jouw verzameling Traxxas XRT’s in een doos en gebruik je ze niet zo vaak omdat je hier geen ruimte voor hebt? Dan is het een slim idee om je zolder om te toveren tot RC-baan! 

Stap 1: Wensen en behoeften

Voordat je kunt beginnen aan het voorbereiden van je zolderkamer, is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je precies wilt. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar en wil je al deze ruimte gebruiken? Wil je een simpele baan of droom je van obstakels en installaties? Schrijf alles op, meet de ruimte en maak een lijst van benodigdheden.

Stap 2: Een grote schoonmaak

Voordat je kunt beginnen met het bouwen van je droom RC-baan is het belangrijk om de zolder eerst goed op te ruimen. Dit is vaak niet de schoonste ruimte in onze woning. Berg dozen op, gooi of geef spullen die je nooit gebruikt weg, ontdoe de ruimte van stof en zet de ramen open zodat alles kan doorluchten. 

Stap 3: Bouw en installaties

Haal al je bouwmateriaal tevoorschijn en begin met het bouwen van je baan op basis van je planning en ontwerp. Gebruik hout, metaal, pvc, kunstgras en piepschuim. Bouw hindernissen en obstakels. Creëer scherpe bochten en uitdagende wegen. Maak de baan realistisch door bruggen, dalen en bergen toe te voegen. Vergeet niet dat je voldoende licht nodig hebt op je zolderkamer. Is dit nog niet het geval? Installeer dan wat kwalitatieve lampen. 

Stap 4: Racen, racen, racen

Ondanks dat het bouwen van de baan bijna even leuk is als het racen op de baan, is het nu eindelijk tijd om je radiografisch bestuurbare auto’s tevoorschijn te halen en te racen met je Traxxas Rustler over je zelfgebouwde baan! Heb je vrienden of familie die het racen ook geweldig vinden? Nodig hen dan uit voor een wedstrijd, of simpelweg om te komen kijken naar je bouwproject waar je nog jaren van kunt genieten. 

Je zolderkamer heeft enorm veel potentie en kan een prachtige ruimte zijn waar jij ongestoord je hobby kunt uitvoeren. Schrijf je wensen op, ontwerp je droombaan, ruim je zolder op en begin met bouwen. Steek je handen uit de mouwen en ontwerp een prachtige baan. Veel raceplezier!

You may also like

Comments are closed here.