toilet schoonmaken

Toilet schoonmaken? 5 tips voor een smetteloos toilet!Het toilet schoonmaken is waarschijnlijk iets wat je regelmatig doet. Maar doe je het echt wel iedere keer even grondig? De meeste mensen houden het bij enkele keren per week even snel een doekje langs de bril halen en er wat WC reiniger in spuiten. Toch is het wel belangrijk dat het minimaal eens in de week een stuk grondiger wordt gedaan. Hierbij wordt niet alleen het toilet zelf aangepakt, maar reinig je ook andere plekken in de toiletruimte. Zo hou je de hygiëne in deze veelgebruikte ruimte in huis hoog. 

Op zoek naar manieren om het toilet grondig en snel te reinigen? Met de volgende 5 tips geniet je altijd van een smetteloos schoon toilet. 

  1. Dagelijks bijhouden 

Het toilet wordt natuurlijk enorm vaak gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat deze snel vies wordt. Daarom is het goed om dagelijks iets te doen aan het toilet. Al is het maar even een doekje langs de bril. Zo hou je het toilet lekker fris en is het ook voor eventuele visite prettiger om hier heen te gaan. Bovendien bespaar je jezelf ook nog eens het nodige werk door dagelijks wat kleine schoonmaakwerkzaamheden te doen. Zo hoeft dit niet allemaal in één keer. 

  1. Investeer in kwalitatieve schoonmaakproducten 

Het is niet alleen belangrijk om de tijd te nemen voor het schoonmaken, maar ook om de juiste producten te gebruiken. Vergis je niet, voor het toilet heb je soms echt hardnekkige middelen nodig om deze geheel vlekvrij te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een goede ontkalker. Wanneer je dit niet goed bijhoudt, zal de binnenkant van de pot er niet meer zo fraai uit gaan zien. Hoewel het toilet verder schoon is, oogt hij veel minder netjes. Ook niet fijn als er gasten zijn. Haal daarom bijvoorbeeld de producten van HG in huis, zodat het schoonmaken soepeler verloopt. Zo geniet je binnen mum van tijd van een schoon toilet. 

  1. Laat de toiletreiniger intrekken 

Wanneer je het toilet echt even goed wilt schoonmaken, zal je natuurlijk ook de rest van de ruimte aanpakken. Dat geeft voldoende tijd om de toiletreiniger eens flink in te laten trekken. Op die manier geef je de reiniger de tijd om alle bacteriën te doden en zijn werk te doen. Ondertussen beschik jij over voldoende tijd om de rest van de ruimte met een natte doek aan te pakken. Zodra alles goed schoon en droog is, spoel je het toilet door om het reinigingsmiddel te verwijderen. Zo zal het toilet er weer prima uitzien. 

  1. Neem ook de vloer mee 

Iedereen die zoons heeft weet dat er nog wel eens wat mis lijkt te gaan met het plassen. Een verloren druppel die op de vloer terecht komt is echt niet nieuws. Dat geldt niet alleen voor de kleinere jongens. Ook mannen kunnen er nog wel eens wat van. Daarom moet je zeker niet vergeten om ook de vloer in het toilet mee te nemen tijdens het schoonmaken. Even dweilen en het oogt al snel een stuk schoner én hygiënischer. 

You may also like

Comments are closed here.