keukenverlichting

Tips voor het kopen van keukenverlichting


Keukenverlichting heeft meestal verschillende functies. Je wilt goede verlichting hebben tijdens het koken, maar bijvoorbeeld tijdens de maaltijd is gezelligheid ook belangrijk. Lees hieronder een aantal tips omtrent dit onderwerp.

Verlichting tijdens het koken

Tijdens het koken gebruik je regelmatig scherpe voorwerpen. Goede verlichting is daarom noodzakelijk. Ook werkt het veel prettiger als je goed kunt zien waar je mee bezig bent. Functionele verlichting is om deze reden belangrijk. Vaak kiezen mensen daarom voor inbouwspotjes. Dit is een ideale manier van verlichting in het kookgedeelte van de keuken.

Dimmer is handig

Juist omdat bij lichten in de keuken verschillende factoren een rol spelen, is dimmen een goede optie. Kom je gewoon de keuken binnen om iets te pakken, even de krant te lezen of om een maaltijd te bereiden, dan doe je de gewone lamp aan. Deze geeft fel licht en je kunt op een prettige manier je werkzaamheden verrichten. Gaan jullie aan tafel en heb je zin in een intieme sfeer, dan gebruik je de dimmer. Willen jullie na het eten een spelletje doen aan de keukentafel en is er meer verlichting in de keuken nodig, dan laat je de lamp eenvoudig weer feller schijnen.

Houd rekening met de lichtkleur

Niet alle kleuren verlichting hebben dezelfde uitstraling. TL-lampen zijn in sommige ruimtes bijzonder praktisch, maar in de keuken geeft dit weinig sfeer. Warm licht is wat dat betreft beter in dit gedeelte van je woning. Wist je dat je ook lampen hebt die je van kleur kunt laten veranderen?

Verschillende lichten in de keuken

Er zijn diverse lampen mogelijk als je verlichting zoekt voor in de keuken. Lees hieronder wat er zoal te koop is:

– Plafondlamp; zeker wat betreft de sfeer en de uitstraling is dit de belangrijkste verlichting in de keuken. De armatuur kun je mooi laten aansluiten bij de rest van het interieur. Bij deze lamp is een dimfunctie aan te raden.

– Kastverlichting; ideaal als je beter licht in je kastjes wilt. Vaak wordt deze verlichting ook gebruikt tijdens het koken.

– Opbouw- of inbouw spots; een veel gebruikte verlichtings soort voor in de keuken. Deze kun je gebruiken voor zowel praktische- als sfeerverlichting. Dimmen is dan weer erg handig. Omdat spotjes vaak heel flexibel zijn, kun je het licht juist daar laten schijnen waar het het meest nodig is.

You may also like

Comments are closed here.