stalen deuren in het interieur

Stalen deuren in het interieur


Al jaren zijn stalen binnendeuren ontzettend populair, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Ze passen door hun neutrale uitstraling goed bij veel verschillende woonstijlen, hoewel ze voornamelijk worden toegepast in industriële en minimalistische interieurs. Staal is als materiaal gemakkelijk te bewerken, waardoor volledig maatwerk mogelijk is bij dit type deuren. Bovendien kun je de deuren personaliseren door zelf de handgreep, het raamwerk en de afwerking te kiezen. Ga je voor stalen binnendeuren in zwart, wit, of liever een andere kleur? Het kan allemaal!

Stalen binnendeuren voor een open karakter

Er kleven veel voordelen aan het aanschaffen van binnendeuren van staal, maar het open karakter dat je ermee creëert is waarschijnlijk de meest gehoorde. Je kunt er namelijk veel glas in verwerken, waardoor je er doorheen kunt kijken. Zo kijk je bijvoorbeeld vanuit de gang direct de woonkamer in, wat de gang ruimer doet lijken. Of plaats de deuren tussen de woonkamer en de keuken in. Zo kun je de ruimtes gemakkelijk van elkaar afsluiten (en geluid dempen), maar zorg je ervoor dat ze toch met elkaar verbonden blijven.

Maatwerk binnendeuren van staal

Naast het open karakter maakt ook de mogelijkheid tot maatwerk stalen binnendeuren erg interessant. Je kiest immers zelf het raamwerk. Ga bijvoorbeeld voor een deur met vier horizontale banen glas boven elkaar, of ga juist voor een ruitpatroon. Wil je het echt bijzonder maken? Teken dan zelf een raamwerk, en combineer daarbij rechthoeken of vierkanten in verschillende afmetingen. Dit levert een heel speels effect op, en trekt gegarandeerd de aandacht. En bedenk je ook dat je niet in elk rechthoek glas hoeft te plaatsen! Veel mensen tekenen aan de zijkant een vierkant in dat volledig van staal wordt gemaakt, om de handgreep op te plaatsen. Super stijlvol, en heel uniek!

De verschillende typen stalen binnendeuren

Heb je besloten dat je stalen binnendeuren wilt laten maken? Dan is het goed om te weten dat je daarbij de keuze hebt uit verschillende opties. Je kunt namelijk de standaard scharnier deur met klink laten maken, maar ook voor een zogeheten taatsdeur gaan. Dit is in feite hetzelfde als de scharnierdeur, maar dan zonder klink. Je kunt de deur door middel van een handgreep open en dicht duwen. Vaak kun je als extra optie kiezen voor een veer, waardoor de deur vanzelf dicht valt. Super makkelijk als je dit niet steeds zelf wilt hoeven doen!

Naast de gebruikelijke scharnier deur en taatsdeur kun je ook een schuifdeur van staal op maat laten maken. Deze schuif je zoals de naam al doet vermoeden naar de zijkant open en dicht. Dit type deur wordt vaak toegepast in karakteristieke woningen, en weggewerkt achter een boekenkast. Je kunt de deur echter ook gewoon langs een muur open schuiven. Bedenk je dan wel dat je op dat deel van de muur niks op kunt hangen of meubeltjes kwijt kunt.

Geef je interieur een upgrade

Stalen binnendeuren op maat zijn zeer geschikt om je interieur een upgrade mee te geven. Ze geven de hele ruimte in één klap een moderne uitstraling, en verbinden de verschillende ruimtes met elkaar. Doordat het materiaal zo sterk is en vrijwel niet kan beschadigen gaan de deuren super lang mee. Van deze investering heb je dus gegarandeerd een leven lang plezier. Iets voor jou, stalen binnendeuren?

You may also like

Comments are closed here.