inrichten van de slaapkamer

Slaapkamer inrichten: dit heb je allemaal nodig!


Ga je voor het eerst de slaapkamer inrichten? Of is het tijd voor een make-over en wil je iets nieuws in de ruimte? Je hebt verschillende items nodig voor een prettige inrichting van de slaapkamer. Dit zijn onze tips.

Bed

Het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is natuurlijk het bed! Een goed bed zorgt dat je slaapt als een roosje. Je kunt denken aan een bed met een lattenbodem. Maar wat nog wel lekkerder slaapt? Dat is een boxspring, met twee of drie op elkaar gestapelde binnenveringmatrassen. Een boxspring kent een goede drukverdeling, ventilatie en vochtafvoer. Daarom doe je lang met zo’n bed en kies je voor optimaal comfort.

Matras

Matrassen gaan een behoorlijke tijd mee. Maar na verloop van tijd is het toch eens het moment voor een nieuw matras, om heerlijk op te slapen. Haal niet zomaar het eerste, het beste matras in huis, maar kies het matras dat bij jou past. Ben je bijvoorbeeld een zij-, buik- of rugslaper? Voor iedereen is er het juiste matras te vinden. Ook de grootte telt natuurlijk mee – afhankelijk van het bed dat je hebt. Van een eenpersoonsmatras tot een kingsize matras, bepaal waar je het liefst op slaapt en wat er past in de slaapkamer. 

Beddengoed

Het bed is bijna compleet. Alleen het beddengoed mist nog! Lakens, dekbedden en kussens, je slaapt er goed door. Zeker als je ook hier weer een doordachte keuze maakt. Bij het dekbed is het bijvoorbeeld zaak om op de dikte en warmte te letten. Of wissel gedurende het jaar af met een 4-seizoenendekbed: een ideale oplossing. Bij het kussen telt weer mee of je op je zij, buik of rug slaapt – net zoals bij het matras dus. Ga in ieder geval voor een kussen dat voldoende ondersteuning biedt aan je nek, schouders en rug.

Raamdecoratie

Een beetje verduistering is natuurlijk wel wenselijk in de slaapkamer. Zorg daarom voor goede raamdecoratie. Van klassieke gordijnen tot moderne jaloezieën, je hebt genoeg om uit te kiezen. Bepaal allereerst hoe donker je het wilt hebben in de kamer. Wil je dat er ’s ochtends helemaal geen licht naar binnen schijnt? Dan is het belangrijk dat de raamdecoratie het raam volledig afsluit. Maar misschien kies je juist liever voor wat subtielere raamdecoratie, die niet helemaal verduisterend is. Dit kan bijvoorbeeld een gordijn van een lichte, dunne stof zijn. Of combineer beide opties voor het raam.

Kledingkast

Grote kans dat je je kleding in de slaapkamer bewaart. Plaats er een mooie kledingkast, waar alles in past. Zo voorkom je ook dat het rommelig is in de slaapkamer: je kunt je spullen een plekje geven in de kast. Van T-shirts tot broeken, van ondergoed tot schoenen, in een grote kast kun je genoeg kwijt. Lekker overzichtelijk. Zorg zowel voor een ophanggedeelte als lades en planken, zodat je alles netjes kunt ordenen in de kast.

Nachtkastje

Ook een nachtkastje komt van pas. Hier kun je wat spulletjes op kwijt, zoals je sieraden en telefoon. Verder is het een handig plekje om een boek op te bewaren, als je voor het slapengaan nog graag wat leest. Dat niet alleen: een nachtkastje voegt ook een gezellige uitstraling aan de kamer toe. Zeker als je voor een fraai design kiest, van hout bijvoorbeeld.

Lampen

Voeg tot slot goede verlichting toe aan de slaapkamer. Denk in ieder geval aan een plafondlamp, als grote lichtbron. Ook lampjes op het nachtkastje of in de vensterbank zijn een mooie toevoeging en zorgen voor sfeer. Praktisch is een lampje op het nachtkastje ook zeker: je doet ‘m zo even aan voor wat licht in het donker, en zet ‘m weer uit zonder op te hoeven staan.

You may also like

Comments are closed here.