Ramen bekleden in de je keuken, vier tips!


Goede raambekleding vinden voor in je keuken is niet altijd makkelijk. Want ze moeten wel tegen een slag en stoot kunnen. Koken, bakken, alles wat je in de keuken doet laat sporen achter in de lucht. En de lucht in je keuken trekt vervolgens in je raambekleding, daarom hieronder vier tips!

Kies voor het juiste materiaal

Raambekleding voor in je keuken moet van het juiste materiaal zijn. Vaak komen er in de keuken veel dampen vrij die geuren en vetten met zich meedragen. Daarom is het erg handig om raambekleding te kiezen die goed afneembaar is of goed te wassen. Wil je bijvoorbeeld graag stoffen gordijnen in de keuken? Kies dan voor gordijnen die makkelijk te wassen zijn. Hierdoor heb je langer plezier van je gordijnen en houd je ze goed schoon. Kies liever niet voor stofsoorten die moeilijk te wassen zijn, houten raambekleding of kwetsbare raambekleding.

Jaloezieën, maar dan anders

Een roljaloezie is heel praktisch in gebruik en geeft een strakke look. Het is jammer dat ze vaak van hout gemaakt zijn, wat niet ideaal is voor in je keuken. Uiteraard zijn er nog kunststof jaloezieën, maar die zijn vaak toch niet zo mooi. Speciaal voor badkamers en keukens zijn er daarom roljaloezieën die gemaakt zijn van pvc, maar dan mét de look van echt hout. Omdat ze van pvc gemaakt zijn, zijn deze roljaloezieën vochtbestendig en dus erg gemakkelijk te reinigen met een sopje. De houtlook zorgt voor een mooie uitstraling in je keuken, wat kunststof jaloezieën niet kunnen overtreffen. Want het moet ook niet zijn dat de raambekleding in de keuken minder mooi moet zijn omdat het praktisch moet zijn. De combinatie van praktisch en mooi in één, dat zijn deze pvc houtlook jaloezieën.

Verstelbare lamellen

Wanneer je grote ramen in je keuken hebt en eenvoudig de kamer wilt kunnen verduisteren, zijn shutters een goede oplossing. De shutters hebben een kern van hout en blijven hun kleur en vorm houden. Daarnaast zijn ze makkelijk te reinigen waardoor ze ideaal zijn voor in de keuken. De panelen van deze lamellen kunnen worden gekanteld, waardoor eenvoudig het licht wel of niet kan worden doorgelaten. Ook zijn shutters in veel verschillende kleuren leverbaar, waardoor er voor elke keuken wel een passende kleur verkrijgbaar is.

Kies niet alleen voor praktisch

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten raambekleding op de markt, dat je echt niet alleen meer voor praktisch hoeft te kiezen. Zoals je al hebt kunnen lezen zijn er veel oplossingen voor mooi en praktisch tegelijk. Zo hoeft de raambekleding in je keuken niet minder te zijn dan de raambekleding in de rest van je huis. Want mooie raambekleding maakt je huis nou net af!
Naar boven

You may also like

Comments are closed here.