moderne badkamer

Moderne badkamer of toch een oude klassieke badkamer?


Wat kies je: een traditionele of een modern-eigentijdse badkamer?

Iedere woningeigenaar staat wel eens op het punt om de badkamer te verbouwen. Als de plannen echt concreet zijn, is de grote vraag wat voor badkamerstijl gewenst is. Ga je voor een standaard klassieke badkamer, of kies je voor en ontwerp met moderne badkamermeubels? In de praktijk blijkt dat de meeste huiseigenaren kiezen voor een badkamer met moderne, tijdloze badkamermeubels. Een badkamer ontwerp je namelijk niet voor de korte termijn, maar moet eigentijds én tijdloos zijn. Welke kenmerken heeft een moderne badkamer eigenlijk en waar moet je bij het ontwerp zoal op letten?

Kies voor een strak ontwerp en comfort

De stijl van het badkamermeubilair is een van de eerste eyecatchers als je de badkamer in komt. Kies voor een strak ontwerp, waarbij comfort vooropstaat. Ideaal is bijvoorbeeld, als je er de ruimte voor hebt, om te kiezen voor een dubbele wasbak, zeker als je een huishouden hebt met een of meer kinderen. Als je kinderen worden heb je al op voorhand voldoende ruimte in de douche met twee wasbakken. Maar ook lekker is dat jij en je partner tegelijk de tanden kunnen poetsen in een ruime badkamer.

Douchecabine of bad?

In een moderne badkamer kun je kiezen voor een douchecabine en/of een bad. Het mooiste is natuurlijk een combinatie van beide, maar daarvoor ontbreekt vaak de ruimte. Ga je voor een douchecabine, dan is de moderne open douche populair, voorzien van een comfortabele grote regendouchekop. Ovalen jacuzzi’s of baden die als luxueuze optie teven een bubbelfunctie hebben, passen ook feilloos in een moderne en tijdloze badruimte.

Een hangend toilet

Mocht je een toilet in de badkamer willen hebben, ga dan voor een hangend toilet. Hangende of zwevende toiletten hebben als grote voordeel dat ze er lekker eigentijds uitzien, maar ook eenvoudig schoon te houden zijn. Je kunt namelijk onder het toilet door dweilen. Verder is het mooie van dit soort toiletten dat je meer beenruimte hebt dan wanneer je kiest voor een traditioneel stand toilet.

Grote tegels en led-verlichting doen het goed

Badkamers die nog jarenlang vooruit kunnen, maak je af door te kiezen voor grote tegels. Dit oogt strak en modern, terwijl met grote tegels ook het reinigen gemakkelijker is: er zijn minder voegen, wat betekent dat er ook minder vuil kan aankoeken met grote tegels. Een eigentijdse badkamer is ten slotte niet af, zonder dat je gave led-verlichting in de badkamer aanbrengt. Dit is met name mooi langs de plafondranden en rond de badkamermeubels!

You may also like

Comments are closed here.