traplift huren

Met een traplift kun je nog volop gebruik maken van de bovenverdieping


Uiteenlopende redenen om een traplift te installeren

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een traplift te kopen, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ouderen die minder goed ter been zijn, personen die na een ongeval in een revalidatieproces zitten of mensen met een lichamelijke beperking. Een traplift heeft uiteenlopende voordelen, waarvan het belangrijkste voordeel is dat je nog gewoon comfortabel de bovenverdieping kunt bereiken, zonder dat je je lichaam via de trap naar boven hoeft te slepen, als dat natuurlijk al lukt. Een traplift zorgt ervoor dat de levenskwaliteit van met name oudere mensen aanzienlijk hoger is dan zonder een lift. Hoe zit dit precies?

Een traplift biedt veel extra levenskwaliteit

Trapliften kunnen het leven van senioren veel meerwaarde geven. Via een traplift kan de bovenverdieping op een veilige manier bereikt worden. Dat betekent feitelijk dat je, ondanks dat de jaren toenemen, als bejaard persoon gewoon in je oude vertrouwde huis kunt blijven wonen. Daarbij is een voordeel dat de prijzen van trapliften tegenwoordig erg meevallen. Zeker als je kiest voor de installatie van een tweedehands traplift. Naast het aanschaffen van een traplift is het ook mogelijk om een traplift te huren. Een traplift huren is voornamelijk interessant bij een revalidatie van minder dan twee jaar. Verwacht je de traplift voor een langere periode nodig te hebben, dan is het slimmer om een nieuw of gebruikt exemplaar op maat aan te schaffen. En daarna kun je gaan genieten, want je hoeft niet te verhuizen naar een andere woning. Een interne verhuizing, waarbij het bed naar de benedenverdieping verplaatst wordt, is evenmin nodig. Op deze manier kun je oud worden of revalideren in de buurt waar je al jarenlang woont en je jezelf het meeste op je gemak voelt. Samen met jouw partner of alleen. Naar een verzorgingshuis gaan, met alle onkosten van dien, is met een traplift niet meer nodig!

Diverse soorten trapliften

In de basis is elke traplift hetzelfde, alleen is er wel verschil in kwaliteit en vormgeving. Dit heeft te maken met de vorm van de trap. Bij een rechte trap is het installeren van een traplift eenvoudig en goedkoper dan wanneer je een trap met bochten of hoeken hebt. Gelukkig zijn trapliften niet zo duur als bijvoorbeeld de verbouwing van een badkamer, zeker niet als je voor een tweedehands exemplaar kiest. Maar het is wel een investering waar je goed over na moet denken. Veiligheid staat voorop natuurlijk, dus mocht je van plan zijn een traplift te laten inbouwen kies dan voor een goede en ervaren aanbieder die kwaliteit levert.            

You may also like

Comments are closed here.