nieuwe look in je keuken

Met deze eenvoudige tips ga je voor een nieuwe look in de keuken


De keuken in huis is toch wel de plek waar we het minst snel verandering aanbrengen. Te ingewikkeld, want er komt vast meteen een verbouwing bij kijken – zo denken we erover. Maar dat hoeft niet het geval te zijn! Er zijn verschillende opties om voor een vernieuwde look in de keuken te gaan op een eenvoudige wijze. Lees mee en ontdek!

Kies voor een nieuwe laag

Als je een nieuwe look voor het aanrechtblad of de keukenkasten wilt, heb je waarschijnlijk in je hoofd dat daar een verbouwing bij komt kijken. Gelukkig is er een andere mogelijkheid! Als je kiest voor stevig tafelzeil op deze oppervlaktes, ga je op een veel simpelere en snellere wijze voor een nieuwe look. Er komt als het ware een nieuwe laag over de huidige keuken look heen. En die laag is er te vinden in alle designs die jij je maar kunt bedenken!

Ga bijvoorbeeld van een lichte kleur naar een donkere kleur, of juist andersom. Of kies nu voor een opvallendere print op het keukenblad. Voor een look in de keuken als nooit tevoren, zónder dat je de hele ruimte eruit hoeft te slopen. Daarbij zit er een groot voordeel aan plakfolie: het plakt op alle gladde en vetvrije ondergronden. Ook in jouw keuken, dus!

Een lik verf

Heb je een keuken van hout? Dan is het ook een idee om een nieuwe lik verf aan de keukenkasten te geven. Zeker als er nu bijvoorbeeld ouderwets, donkerkleurig hout in de keuken te vinden is, kun je hiermee echt een boost geven aan de look in de ruimte.

Ga in dat geval namelijk voor een lichtere tint, helemaal passend bij de nieuwste trends! Zo zijn pastelkleuren in trek, zoals zachtroze, zachtblauw of zachtgroen. Om maar wat voorbeelden te noemen. Daarmee geef je een frisse nieuwe uitstraling aan de keuken.

Accessoires maken de boel compleet

Accessoires in de keuken? Dat kan zeker! Hoewel we daarbij sneller aan de woonkamer of slaapkamer denken, vormen accessoires juist ook in de keuken een waardevolle toevoeging. Het is misschien wat lastiger om er een goede plek voor te vinden, maar ook in jouw keuken is er de optie.

Zet bijvoorbeeld een mooie theepot neer op de keukenkasten: grote kans dat daar nog wat ruimte vrij is. En plantjes doen het ook goed in de ruimte: voor een levendig gevoel in de keuken. Zet bijvoorbeeld wat kruidenplantjes in een kleurrijke plantenbak, op het aanrecht of in de vensterbank. Een ander idee: zet een mooie pot op het aanrecht waar je bijvoorbeeld de opscheplepels in plaatst. Het zijn de kleine dingen die het doen!

You may also like

Comments are closed here.