interactieve tv

Interactieve tv, wat is dat?


Met interactieve tv kun je zelf bepalen naar welk programma je kijkt en wanneer je dat programma wilt zien. Je kunt een programma dat je gemist hebt terugzien via “Programma Gemist”. Ben je te laat voor een programma dan kun je het programma toch vanaf het begin terugkijken. Het is geen enkel probleem om je televisie even op pauze te zetten zodat je rustig kunt eten, om daarna gewoon weer verder te kijken. Bij interactieve tv krijg je ook een interactieve tv-gids, die altijd up-to-date is. Zo kun je makkelijk zien wat er op tv komt of kijken wat er de afgelopen dagen allemaal voor een programma’s op tv zijn geweest om die vervolgens terug te kijken.

Een of meerdere programma’s kijken of opnemen

Wanneer je een programma wilt opnemen om later terug te zien, kun je dat met een druk op de knop doen. Zelfs als je een hele serie wilt opnemen kun je dat doen met één druk op de knop. Via On Demand kun je de opgenomen tv programma’s terug kijken. Met interactieve tv beschik je over zeker 70 zenders die je natuurlijk niet allemaal tegelijk kunt kijken of opnemen. Maar je kunt wel meerdere zenders tegelijk opnemen als je dat zou willen. Je kunt ook op meerdere apparaten tegelijk tv kijken. Zo kunnen de kinderen op de tv een kinderfilm zien en kijk je zelf op bijvoorbeeld je tablet jouw favoriete serie. Je kunt in elke ruimte van je huis en buiten tv kijken. Op vakantie kijk je eenvoudig vanaf je laptop, smartphone of tablet naar je eigen interactieve tv, je kunt zelfs On Demand tv kijken als je dat zou willen!

Interactieve tv via glasvezel is de toekomst

Interactieve tv heeft de toekomst. Je krijgt met interactieve tv dan ook meer kijkplezier voor het hele gezin. Dat komt omdat je meerdere programma’s tegelijk kunt bekijken of opnemen en later terugkijken. Het is inmiddels mogelijk bij meer dan 40 zenders terug te kijken. Wanneer je een programma hebt gemist kun je dat programma, via programma gemist, terugkijken. Als je een programma terugkijkt is het (helaas niet bij alle programma’s) mogelijk om vooruit te spoelen. Zo kun je sneller bepaalde stukken overslaan zoals het begin of de reclame. Op verzoek van bepaalde tv-zenders is vooruit spoelen niet mogelijk net als uitzendingen terugkijken of opnemen soms niet mogelijk is vanwege rechtenkwesties.

Wat kun je nog meer met interactieve tv?

Je kunt bij interactieve tv ook (oude) programma’s en films opvragen uit een videotheek. Daarnaast is het mogelijk om:

  • Mee te stemmen als een bepaald programma daarom vraagt zoals bijvoorbeeld een muziekprogramma;
  • Met een quiz meedoen;
  • Bij een reclame van een bepaald artikel een proefmonster of proefrit bestellen;
  • Surfen op internet via de televisie.

Interactieve tv is vooral fijn als je niet altijd de tijd hebt om tv (thuis) te kijken. Je kijkt tv op het tijdstip dat jou uitkomt. Je kunt inloggen op 5 apparaten waarbij je naar 5 verschillende zenders kunt kijken. Daarnaast kun je ook nog meerdere programma’s tegelijk opnemen.

You may also like

Comments are closed here.