mijn houten jaloezieen

Houten jaloezieën in de badkamer: houd hier rekening mee


Houten jaloezieën worden steeds populairder. De combinatie van optimaal gebruiksgemak en een luxueuze uitstraling spreekt veel mensen aan. Ze worden tegenwoordig zelfs toegepast in de badkamer! Wanneer je zelf jaloezieën van hout in de badkamer wil gebruiken, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. De belangrijkste aandachtspunten staan hieronder op een rijtje.

Juiste houtsoort

Hout is van zichzelf niet goed bestand tegen vocht. En laat de badkamer nou net een vochtige ruimte zijn. Je moet bij de aanschaf van houten jaloezieën daarom goed letten op de houtsoort. Mijn houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld gemaakt van Abachi hout. Deze houtsoort wordt ook gebruikt voor sauna’s en kan dus prima tegen vocht. Wanneer je kiest voor een andere houtsoort, kun je navragen of het is voorzien van een beschermende coating. In alle gevallen is het belangrijk dat het hout niet te lang nat/vochtig blijft. Maak houten jaloezieën voorzichtig droog als er veel condensvorming is. Op deze manier verleng je de levensduur van het hout.

Optimale ventilatie in de badkamer

Wanneer je de badkamer goed ventileert, verklein je de kans op vochtproblemen. Er ontstaat minder condensvorming en de jaloezieën blijven vrijwel altijd droog. Dat is goed voor de conditie van het hout! Zet dus regelmatig een raam open en zorg voor optimale (mechanische) ventilatie in de badkamer.

Alternatief van aluminium

Wanneer het lastig is om jouw badkamer goed te ventileren, kun je ook kijken naar een alternatief van aluminium. Er zijn namelijk aluminium jaloezieën verkrijgbaar met een houtlook. Deze jaloezieën hebben dezelfde warme uitstraling, maar kunnen wel goed tegen vocht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over schade door condens. Dat is niet alleen handig voor in de badkamer, maar ook voor gesloten keukens die je slecht kunt ventileren.

Reinigen zonder schoonmaakmiddel

Maak je houten jaloezieën of aluminium jaloezieën met houtlook niet schoon met een schoonmaakmiddel. Gebruik liever een lichtvochtige microvezeldoek en veeg de lamellen naderhand goed droog. Krijg je de hardnekkige vlekken niet weg? Maak dan een mild sopje van schoonmaakazijn. Agressieve reinigingsmiddelen kunnen de coating van de jaloezieën aantasten, het materiaal verkleuren of zelfs beschadigingen veroorzaken.

Kleur en stijl van houten jaloezieën

Besteed tot slot aandacht aan de uitstraling van de houten jaloezieën. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt! Je hebt de keuze uit diverse houtsoorten, kleuren en stijlen. Daarnaast kun je de lamelbreedte zelf bepalen. Op het moment zijn zwarte houten jaloezieën met brede lamellen erg populair.

You may also like

Comments are closed here.