huis schoonmaken

Hoe houd je je huis goed schoon?


Schoonmaken is niet voor iedereen een pretje. De één vindt het heerlijk om een middag te poetsen in huis, de ander raakt liever niet eens de stofzuiger aan. Hoe dan ook: je huis is het fijnst als het schoon is. Als je moeite hebt met het schoonhouden van je huis, lees dan snel verder. Wij hebben een aantal goede tips voor je op een rij gezet waardoor je makkelijk regelmaat houdt in het schoonmaken van je huis!

Tip 1: Het begint allemaal bij jezelf

Schoonmaken werkt voor veel mensen als therapie. Wanneer het huis een chaos is, is het in hun hoofd ook een chaos. Wanneer het schoonmaken begint, maar je niet alleen je huis schoon, maar ook je hoofd. Zet je favoriete muziek aan, zet de ramen open, zet een kopje thee en poetsen maar! Je zult zien dat je na het schoonmaken voldaan op de bank kunt ploffen. 

Tip 2: Ga van boven naar beneden

Wanneer je begint met het schoonmaken van je huis, ga dan van boven naar beneden. Stof eerst je balken af, poets dan je tafel en ga dan pas stofzuigen. Op die manier verspreidt het stof van boven zich niet over je schone vloer. Hetzelfde geldt in de badkamer. Maak eerst de spiegel boven je wasbak schoon en begin dan met het poetsen van je wasbak. Vergeet de binnenkant van de kastjes niet!

Tip 3: Maak je schoonmaakspullen na het schoonmaken schoon

Schoonmaken met een spinnenrag die onder het stof zit, werkt niet. Een tafel schoonmaken met een schoonmaakdoekje dat vol zit met vieze vlekken van de dag daarvoor, werkt ook niet. Op die manier verspreid je het oude vuil opnieuw door je huis. Dat is zonde van je tijd! Maak altijd je dweil schoon als je hebt gedweild en zorg dat je schone doekjes en sponzen gebruikt!

Tip 4: Maak een schoonmaakrooster

Het klinkt misschien stom, maar het maken van een schoonmaakrooster kan ervoor zorgen dat je regelmaat houdt in het schoonmaken van je huis. Kies één dag in de week uit voor de ‘wekelijkse grote schoonmaak’. Veel mensen maken schoon op de zondag of de maandag om de week fris in te luiden, maar het kiezen van de dag is geheel aan jezelf. Maak ook een ‘to do’ list voor jezelf waar je alle belangrijke schoonmaakpraktijken in opschrijft. Op die manier houd je overzicht en kan je jezelf motiveren om schoon te maken. 

Tip 5: Huur een schoonmaker in!

Heeft je huis geen schoonmaak beurt nodig, maar je kantoorpand wel? Geen nood! Balans Schoonmaak is een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in kantoor schoonmaak en neemt je pand graag onder handen. Balans Schoonmaak is een officieel gecertificeerd schoonmaakbedrijf waardoor de veiligheid verzekerd is. Daarnaast heeft Balans Schoonmaak al jarenlange ervaring bij bedrijven zoals AZ Alkmaar, GLS en Den Helder Airport. Balans Schoonmaak is in te huren op verschillende locaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Balans als schoonmaakbedrijf in Amsterdam, Rotterdam of Haarlem! Interesse? Je kunt via de website van Balans Schoonmaak contact opnemen.  

Heb je dankzij deze tekst heel veel zin gekregen in schoonmaken? Ben jij een echte schoonmaakfreak én op zoek naar een baan? Wacht dan niet langer en neem een kijkje bij de vacatures van Balans Schoonmaak! 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kan je nu moeiteloos je huis schoonhouden!

You may also like

Comments are closed here.