boxspring kopen

Hierom moet je voor een boxspring gaan


Boxsprings zijn al jaren het meest populaire type bed. De bodem hiervan namelijk optimale ondersteuning en verdeelt deze de drukpunten op de matras. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor dit type bed. Met een boxspring kies je voor een goed kwalitatief bed, met een matras dat meestal bestaat uit meerdere lagen, iets wat je zelf ook kunt realiseren met matras toppers. Wil je een boxspring kopen? Hieronder hebben we de voordelen van een boxspring uiteen gezet, zodat je zelf kunt zien of dit ook voor jou een goede keuze is.

Een boxspring heeft meerdere lagen matrassen voor optimale ondersteuning

Een boxspring bestaat uit een matrasbodem, met daarop een matras en daar weer op een eventuele matrastopper. Dat wil zeggen dat er tot 3 matrassen op elkaar liggen, die ervoor zorgen dat je goed wordt ondersteunt tijdens het slapen. Niet voor niets dat in veel luxehotels dit soort bedden te vinden zijn. 

De meeste boxsprings zijn hoge bedden

Naast het voordeel van de verschillende lagen matrassen die je optimaal laten liggen, hebben de meeste boxsprings een mooie uitstraling doordat ze vaak hoog zijn. Er bestaan ook lagere modellen, maar in de meeste gevallen is het bed een stuk hoger dan een traditioneel model met bijvoorbeeld een lattenbodem.

Boxsprings zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en stijlen

Boxsprings zijn tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren, te vinden. De meest populaire van dit moment zijn zwart, grijs, blauw en bruin. Door de ruime keuze kun je een boxspring altijd matchen met de rest van je slaapkamer interieur. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoofdbord in een andere kleur dan de poten.

Een boxspring koop je compleet

Een boxspring bed koop je helemaal compleet, dus met de 2 of 3 matrassen en daarnaast met de bijbehorende poten en het vaak luxe hoofdbord. Vaak kun je dit zelf samen stellen en helemaal afstemmen op jouw voorkeur en smaak.

Boxspring bedden zijn meestal helemaal verstelbaar

Afhankelijk van het model zijn de meeste boxsprings verstelbaar. Het comfort van de lattenbodem hangt af van de individueel verende latten. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor een lattenbodem waarbij de latten geheel doorlopen tot aan de buitenste zijde. Veel lattenbodems zijn verstelbaar, waardoor je, het voor jou ideale ligcomfort kan zoeken.

Zit je eraan te denken om een goede boxspring te kopen? Zorg bij het kiezen dan voor voldoende ondersteuning. Als je veel op je buik slaapt, kun je het beste een stevig matras kiezen. Slaap je graag op je rug of op je zij? Dan mag het matras wat minder hard zijn, zodat je er lekker in weg kunt zakken. 

You may also like

Comments are closed here.