design radiator

Het belang van een verticale radiator


De belangrijkste taak van een radiator is natuurlijk het opwarmen van een ruimte. Tegenwoordig wordt dit steeds vaker gedaan door een designradiator. Dit type radiator is deels ontwikkelt voor het oog, maar deels ook voor de functionaliteit. Over het algemeen is een badkamer een kleine ruimte die zo functioneel mogelijk moet worden ingericht. Een design radiator is dan perfect, die houdt de ruimte warm, droogt de handdoeken en kan ook nog eens een echte eyecatcher zijn. Designradiatoren zijn er dus voor gaan zorgen dat een radiator meerdere functies heeft gekregen in de badkamer.

Modern en tijdloos

Een designradiator zorgt voor een moderne en tijdloze verwarming die aansluit op uw interieur. Dit doet een designradiator door in dezelfde stijl te zijn vervaardigd als andere elementen uit het interieur, of door juist niet op te vallen en daardoor geen echt onderdeel van het interieur te hoeven worden. Voor elk type interieur is er een geschikte designradiator beschikbaar. Het hoeft daarnaast helemaal niet ingewikkeld te zijn om zo’n designradiator aan te sluiten. Op internet zijn hier genoeg instructievideo’s over te vinden.

Verschuiving van de markt

Jaren geleden werd de verticale radiator geïntroduceerd en deze zorgde voor een totale verschuiving van de markt. Een horizontale radiator is namelijk niet langer noodzakelijk, waardoor andere factoren een belangrijke rol zijn gaan spelen in de keuze voor het type radiator. Een verticale radiator wordt vaak gekozen uit praktische overwegingen om zoveel mogelijk bruikbare ruimte te besparen. Daarnaast is het, zoals hierboven al genoemd, ook mogelijk om de stijl van een radiator perfect aan te laten sluiten op de stijl van het interieur. Heb jij bijvoorbeeld een strak, modern interieur? Dan is een verticale designradiator met een vlakke voorplaat of platte panelen een prachtige toevoeging aan dat interieur. Maar er zijn ook andere stijlen en uitvoeringen mogelijk om van een radiator echt een eyecatcher te maken.

Een verticale radiator is erg praktisch

Ook voor mensen met een beperkte woonruimte is een verticale designradiator een goede oplossing. Waar je vroeger alleen een keuze had voor een horizontale radiator is dat nu dus anders. De oude radiator werd eigenlijk altijd onder een raam gehangen. Niet alleen zorgde de opstijgende warme lucht voor een ‘gordijn’ die de koude lucht van het raam zoveel mogelijk tegen ging, maar het was ook een praktische keuze, omdat deze ruimte vaak gezien werd als loze ruimte. Een verticale radiator neemt door zijn vorm veel minder ruimte in. Dit maakt een verticale radiator bijzonder geschikt voor kleine ruimtes zoals een badkamer, maar kan dit type radiator ook in een woonkamer ruimtebesparend werken. Bovendien heeft een verticale radiator door zijn vorm ook een extra hoge warmteafgifte, waardoor hij iedere ruimte optimaal kan verwarmen!

You may also like

Comments are closed here.