woontrend modern seventies

Helemaal terug van weg: een jaren 70 interieur


Zoveel mensen, zoveel smaken. Terwijl de één kiest voor een super modern interieur en ook graag up-to-date wil blijven met de nieuwste trends, daar verlangt de ander steeds meer terug naar woonstijlen die in principe achter ons liggen. En als er één woontrend is die ongekend populair blijft, dan is het wel het jaren 70 interieur. Wat is het 70s interieur precies en wat maakt het nog steeds zo geliefd bij zoveel mensen?

jaren 70 interieur
70s interieur
seventies interieur

Verlangen naar toen

Voor veel mensen waren de jaren 70 een belangrijke periode in hun leven, bijvoorbeeld door de vrijheid in diverse opzichten. Er kon opeens van alles: mensen durfden meer te laten zien wie ze waren en waar ze voor stonden, veel meer dan in de sixties bijvoorbeeld. Hun kinderen en kleinkinderen kennen de verhalen, rechtstreeks van hun ouders of grootouders. Maar de kracht van social media is natuurlijk niet te onderschatten. Daarom is het niet zo gek dat ook veel jongvolwassenen van nu graag toen hadden geleefd. Wellicht is dat een reden om hun woningen in te richten met een typisch 70s interieur?

Bonte kleuren

Wat vooral opvalt in de stijl van een jaren 70 interieur zijn uiteraard de kleuren. We herkennen ze allemaal: oranje, bruin, groen, paars en okergeel. Hoe bont wil je het hebben? Ook kent iedereen de bloemenprints en de geometrische patronen, zo kenmerkend voor deze periode. De meubels waren vooral donker, hadden afgeronde hoeken en hadden schuine pootjes. Kom daar nog maar eens om in deze eeuw. Schroten waren immens populair en we zagen ook veel ronde vormen. We zaten in zitzakken en in kuipstoelen en velen hadden een letterbak aan de wand hangen, met daarin diverse miniaturen. Dat liet ook zien wie we waren en waar we blij van werden in het leven. Materialen die veel werden gebruikt: vilt, rotan, linnen en corduroy.

Jouw huis laten meedoen met de woontrend modern seventies?

Als jij er ook over denkt om je huis te herinrichten met een echt 70s interieur, dan hoef je uiteraard niet helemaal overstag. Mag wel. Maar waar bruin nog niet zo lang geleden nog in de ban werd gedaan, want te muffig, kan dat nu weer helemaal. Mooi bruin is niet lelijk. Bijvoorbeeld een mooie bruine bank met daarop een paar felgekleurde kussens gaat al behoorlijk terug richting jaren 70.

modern seventies woontrend

Mixed feelings

Durf je niet helemaal overstag te gaan naar een jaren 70 interieur? Dan is een mix van nu en toen ook een idee. Richt bijvoorbeeld je zitgedeelte in zoals dat toen hip was. Je vrienden zullen het fantastisch vinden als je je waagt aan een woontrend modern seventies. Ze zullen net niet gaan vechten om een plek op die retro bank, de zitzakken en de kuipstoelen. En jouw ouders en grootouders? Die zijn wellicht tot tranen toe geroerd. En er is niets op tegen om bijvoorbeeld het eetgedeelte van je woonkamer gewoon lekker hip te laten. Maar wie weet ga je later alsnog helemaal om door volledig te kiezen voor een 70s interieur.

You may also like

Comments are closed here.