glasvezel internet

Glasvezel internet


Kies voor glasvezel internet zodat je klaar bent voor de toekomst. In Nederland groeit het internetgebruik nog steeds. Dat komt omdat we steeds vaker:

 • Online-tv kijken
 • Vaker thuiswerken
 • Vaker online gamen
 • Meer smart apparaten in huis hebben


Wanneer je kiest voor glasvezel internet (gigabit internet) weet je zeker dat je gebruik kunt maken van een supersnel internet. Bij Delta kun je, als een van de eerste in Nederland, gebruik maken van glasvezel internet via XGS-PON technologie waarbij internetsnelheden tot wel 8 Gbps (8000 Mbps) mogelijk zijn. Als je kiest voor het internet abonnement met 8 Gig dan krijg je ook een modem met een totaal vermogen van 8 Gbps. Dit modem is verdeeld met meerdere streams van 1 en 2,5 Gig up- en downloadsnelheid en wifi 5 en 6. Daarnaast heeft iedere uitgang (UTP Poort) van het modem een eigen Gigabit verbinding zo kun je met meerdere personen tegelijk van het internet gebruik maken zonder van elkaar last te hebben. Aan het einde van 2022 is het ook mogelijk dat één UTP poort 8 Gbps doorgeeft.

Glasvezel heeft de toekomst

In steeds meer gemeentes ligt inmiddels glasvezel. Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst, maar wat kun je met glasvezel? Met glasvezel ben je verzekerd van supersnel én stabiel internet, tv en bellen. Maar met glasvezel internet kun je ook muziek en video’s streamen, video bellen of online vergaderen. Als je glasvezel internet aanschaft, kun je ook meerdere smart (slimme) apparaten zoals cv, oven, koelkast, maaimachine, stofzuiger of een camerasysteem aansluiten zonder gehinderd te worden als je aan het internetten bent. Je kunt met gemak met het hele gezin tegelijk internetten of online gamen. 

Glasvezelaansluiting

Wanneer je een glasvezelaansluiting hebt dan heb je een glasvezelverbinding tot in de meterkast. Heb je nog kabelaansluiting dan bestaat het grootste gedeelte ook al uit glasvezel, maar het laatste stuk tot in de meterkast is een koper- of coax kabel. Glasvezel is een dunne sterke glasdraad waarmee signalen snel en betrouwbaar kunnen worden verstuurd. De signalen worden verstuurd met licht in plaats van elektriciteit en daarom gaat het versturen vele malen sneller. Een glasvezel kabel bestaat uit een hele bundel glasvezeldraden. Het is dan ook mogelijk om, zonder kwaliteitsverlies, hele grote bestanden en data over het glasvezelnetwerk te sturen.

De voordelen van glasvezel internet

De voordelen van glasvezel zijn:

 • Razendsnel internetten voor het hele gezin met een snelheid tot wel 8 Gbps
 • Grote bestanden snel down- of uploaden
 • Gelijke up- en download snelheid
 • Ook supersnel downloaden als je uploadt
 • Eigen verbinding tot in huis
 • Veel ruimte op het internet (bandbreedte) en geen haperende verbindingen
 • Ruimte voor ‘smart’ apparaten zoals camera’s, slimme verlichting, stofzuiger- of maairobots etc. 

You may also like

Comments are closed here.