geld lenen voor nieuw interieur

Een nieuwe inrichting? Geld lenen biedt mogelijkheden


Wat kost een totaal nieuwe inrichting en hoe financier je dit? Heb je niet voldoende spaargeld dan ontkom je bijna niet aan geld lenen. Van je familie of vrienden maar ook een persoonlijke lening of doorlopend krediet biedt mogelijkheden. Het is natuurlijk wel belangrijk om voor de meest voordelige lening te gaan.

De kosten van een nieuwe inrichting

Het leven wordt steeds duurder, daar kunnen we niet omheen. Natuurlijk kun je alles zo duur maken als je wil. Luxe designgoederen zijn prijziger dan wanneer je jouw spulletjes bij een outlet winkel of de Action haalt.

Grofweg ben je tussen de € 10.000 en € 40.000 voor de totale inrichting kwijt. Dit is inclusief meubilair, elektronica & witgoed, vloeren en raambekleding. De prijs is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de grootte van de woning en met hoeveel personen je hier woont. Voor een éénpersoonsappartement kun je best met € 5000-€ 8000 wegkomen.

De inrichting financieren

Heb je een paar duizend euro op je bankrekening staan? Nee, dat heeft niet iedereen. Wanneer je op jezelf gaat wonen of moet verhuizen (bijvoorbeeld door een scheiding) dan heb je toch een nieuwe inrichting nodig. Maar ook wanneer je oude inrichting aan vervanging toe is.

Geen spaargeld of beleggingen en er zit ook geen werkbonus aan te komen. De goedkoopste optie: geld lenen bij familie. Regel dit wel officieel, dus ook met leencontract en rente. Wanneer je geen rente betaalt ziet de belastingdienst dit als een schenking en moet je schenkbelasting betalen. Wist je dat je familie de betaalde rente terug kan schenken? Zo betaal je uiteindelijk helemaal geen rente.

Persoonlijke lening afsluiten

Ook een goede keuze: een persoonlijke lening. Hierbij hoef je vrienden of familie niet lastig te vallen en regel je je eigen financiële zaken. Met de historisch lage rente kun je middels deze leenvorm een goedkope lening afsluiten. Het geldbedrag ontvang je in één keer op je rekening: hierna begint het shoppen.

De persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd, dit biedt voldoende zekerheid. Mocht je nu tussendoor wel een bonus ontvangen dan is het aan te raden om dit (gedeeltelijk) op je lening af te lossen. Dit kan boetevrij en zorgt ervoor dat je de totale lening verlaagt.

Doorlopend krediet voor wanneer het wat langer duurt

Je woning inrichten kan soms langer duren dan verwacht. Bijvoorbeeld omdat je nog even met die oude meubeltjes wil doen of nog niet weet wat je allemaal wil. Misschien staat er ook nog wel een verbouwing op de planning. Hoe dan ook, met het doorlopend krediet is er altijd weer geld beschikbaar.

De kredietverstrekker bepaalt de maximale kredietlimiet. Reeds afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen tot aan de maximale kredietlimiet. Het doorlopend krediet heeft een variabele rente en looptijd (maximaal 15 jaar). Deze leenvorm vind je net als de persoonlijke lening bij Becam.

Looptijd van de lening bepalen

Vooraf kun je best wel inschatten hoe lang de wasmachine, koelkast, het bankstel of de vloer meegaat. Het is belangrijk dat de looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van de goederen/het meubilair. Zo betaal je straks geen lening af voor iets dat je niet meer hebt.

Nog een reden om de looptijd van de lening op de levensduur van de goederen aan te passen: bij vervanging van je inrichting kun je een nieuwe lening afsluiten. Tenzij je ondertussen genoeg gespaard hebt, dan is die lening niet meer nodig.

You may also like

Comments are closed here.