Een blokhut op maat? Hier moet je op letten!


Wanneer je sfeervol wilt wonen, betekent dit dat het belangrijk is om niet alleen naar het interieur in huis te kijken. Kijk ook naar de manier waarop de tuin is ingericht! Een sfeervolle tuin beschikt bijvoorbeeld over voldoende kleur, over een gezellige plek om van het mooie weer te kunnen genieten, enzovoorts. Zorg er hierbij voor dat planten niet alleen tijdens de zomermaanden bloeien. Je wilt ook al in de lente van een mooie tuin kunnen genieten! Op internet vind je veel informatie over de periode waarin bepaalde planten in bloei staan. 

Naast de mogelijkheid om kleur toe te voegen middels planten en struiken, maak je een tuin gezelliger met een blokhut. Deze blokhutten bieden een plek om te schuilen tijdens een zomers buitje en hebben een hele natuurlijke uitstraling. Zoals je wellicht al verwachtte, worden deze hutten van hout gemaakt. 

Verschillende soorten blokhutten vergelijken 

Bij de aanschaf van een nieuwe blokhut zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De blokhutten worden in diverse soorten aangeboden, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om tot de juiste keuze te komen. Kies je bijvoorbeeld voor een losse blokhut, of wil je een model met overkapping? Ook zit er verschil in het aantal ramen waarover een blokhut beschikt. Sommige blokhutten zijn specifiek bedoeld als op opslagplaats. Ideaal voor het stallen van je fietsen, voor het bewaren van tuingereedschap of tuinkussens. Dergelijke blokhutten zijn minder gezellig om in te zitten. 

Wanneer het lastig is om een keuze te maken, zou je ook voor het op maat laten maken van een blokhut kunnen kiezen. Hierbij bepaal je helemaal zelf, hoe de blokhut er straks uit komt te zien. Bekijk vooraf op internet foto’s van bestaande modellen om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden die je hierbij hebt. Aan welke eisen moet een blokhut voor jou voldoen? Er zijn verschillende online tuinwinkels te vinden, die een breed scala aan blokhutten aanbieden. Het kan je inspiratie geven voor je eigen blokhut! 

Het juiste formaat blokhut vinden voor in je tuin 

Het laten ontwerpen van een blokhut op maat begint bij het bepalen van het formaat hiervan. Wil je een blokhut die erg breed is, of ga je voor een smal model? Hoewel de natuurlijke uitstraling van een blokhut vaak goed binnen tuinen past, wil je voorkomen dat de blokhut gaat overheersen. Dit kan een tuin rommelig en overdreven druk maken! Je kunt ervoor kiezen om alleen een blokhut te nemen en de overkapping achterwege te laten. Aan de andere kant biedt een overkapping het voordeel, dat je hier tijdens een zomers buitje onder kunt schuilen. 

Blokhut met of zonder ramen laten ontwerpen 

Reeds werd al beschreven, dat niet iedere blokhut geschikt is om in te zitten tijdens de zomermaanden. Sommige modellen zijn specifiek bedoeld voor het stallen van spullen. Bepaal vooraf met welk doel je de blokhut in de tuin laat plaatsen. Wanneer je de blokhut als een soort tuinhuis gebruikt, is het verstandig om voor ramen te kiezen. Dit zorgt voor voldoende licht in de blokhut en maakt het daarbij gezelliger om hier te zitten. Wanneer de blokhut gebruikt wordt om spullen in te bewaren, dan kan het slim zijn om de ramen achterwege te laten. Zo voorkom je dat het rommeltje in de blokhut opvalt! 

You may also like

Comments are closed here.