perfecte eethoek

Deze zaken zorgen voor een perfecte eethoek


Een unieke eethoek geeft inspiratie en ontvangt mensen op een gastvrije manier. Of het nu gedaan wordt door middel van opvallende kunstwerken, kleuren, of meubilair, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je een unieke ruimte maakt die jouw persoonlijkheid en levensstijl weerspiegelt. Wanneer de ruimte ook nog eens mooi ontworpen is, voelt dit prettig. 

Op zoek naar deskundige tips voor het inrichten van een eetkamer? 

Het kunnen lastige ruimtes zijn, de eetkamers. Om eetkamers goed in te richten, moet er een evenwicht zijn tussen functie en design. Ga ten eerste na of de eetkamer plaats biedt aan de juiste hoeveelheid mensen en de juiste indeling heeft. Op deze manier kan iedereen eenvoudig plaats nemen en kan op staan als dat nodig is. 

Stel jezelf de volgende vragen: zal de ruimte gebruikt worden voor formele diners of voor informele bijeenkomsten? Hoeveel zitplaatsen zijn er nodig? Wil ik de ruimte gebruiken voor andere zaken dan eten en mensen ontvangen?

Wanneer je dat gedaan hebt, is het zaak om de juiste sfeer te creëren. Of je nu een aparte eetkamer hebt die je inricht met een minimale stijl, of wanneer je een eetkeuken hebt waarin gekookt wordt… deze tips helpen je de belangrijkste beslissingen te nemen over kleur, meubilair en indeling. 

Welke meubels, kleuren en interieur kies je voor een perfecte eethoek?

In wezen moet je beslissen wie, hoe, en wanneer de ruimte gebruikt zal worden. Beslis ook welke  meubels je daarvoor wilt gebruiken, welk kleurenschema hierbij past en maak voor jezelf een handige indeling. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, raden we je aan om je online te laten inspireren. Doe ook inspiratie op in je favoriete bars en restaurants. Deze hebben vaak een uitgesproken interieur en inrichting. 

De eetkamertafel en stoelen vormen de belangrijkste onderdelen voor de inrichting van je eetkamer. En dat is geen beslissing die je snel neemt. Je moet namelijk nadenken welke grootte en vorm het beste in jouw ruimte past. 

Is een uittrekbare houten tafel de beste optie? Of kies je voor een ronde tafel zodat je wat flexibiliteit hebt en jouw stoelen op meerdere plaatsen kunt neerzetten? Houd in elk geval rekening met het interieur van jouw woning. Een houten uitschuifbare tafel kan prachtig zijn in een klassiek interieur. Maar in een modern interieur, dat zich typeert door marmeren salontafels en travertin eettafels, kun je beter kiezen voor een modern design voor jouw eetkamertafel en stoelen. Wil je een combinatie van modern en eigentijds interieur? Kies dan voor een glazen tafel met metalen stoelen. 

Bij een grotere ruimte zorg je voor muren in een warme kleur 

Een grote eetkamer of eethoek klinkt fantastisch, er is namelijk veel meer plek voor die grote tafel waar je je ogen op hebt laten vallen. Maar veel mensen vergeten dat een grote ruimte kil kan aanvoelen. Lichtbruine of beige muren brengen de warmte naar boven in een rustieke, grotere eetkamer. Nog een tip: een groot en zacht vloerkleed en dikke, gelaagde raambekleding helpen niet alleen bij de akoestiek, ook deze elementen geven een grote eethoek sfeer.

You may also like

Comments are closed here.