tuintrends voorjaar 2023

De tuintrends van dit voorjaar!


Of je nu al heel lang tuiniert of net begint, je bereidt je waarschijnlijk voor op het werk in de tuin voor het lenteseizoen. Als je op zoek bent naar inspiratie, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, dan hoef je niet verder te zoeken! Hieronder lees je namelijk alles over de laatste tuintrends zoals een cortenstaal borderrand, grote planten en alle andere trends voor komend voorjaar. We spraken namelijk met tuinexperts over de belangrijkste trends die dit jaar hun weg vinden naar Nederlandse achtertuinen.

De eerste grote trend die we signaleren voor onze achtertuinen is die van borderranden. Waar deze afscheidingen vroeger uitsluitend werden gemaakt van steen, zien we nu een nieuw materiaal opkomen: cortenstaal. Dit materiaal gaat prachtig verkleuren en verroesten, waardoor het een hele mooie uitstraling krijgt. Niet voor niets dat je het in steeds meer tuinen vindt!

Extra grote planten

Extra grote planten zullen komend seizoen helemaal in de mode zijn. Naarmate mensen meer vertrouwen krijgen in hun tuinier vaardigheden, zijn ze meer bereid om te investeren in een grote opvallende plant. Bonus: deze planten zijn doorgaans gemakkelijker te verzorgen, omdat ze goed ingeburgerd zijn en hun grotere pot meer vergevingsgezind is voor een inconsistente bewateringsroutine.

Binnen naar buiten

Hoe kleurrijker je buitenplanten dit seizoen, hoe beter. Qua kleur in de tuin voorspellen we veel aandacht voor combinaties met een breed scala aan verschillende kleuren als reactie op de neutrale trends van de binnenruimtes. Hoe meer kleuren, hoe makkelijker het is  om vreugde en helderheid te brengen in buitenruimtes terwijl ze uitgroeien tot een waardevolle uitbreiding van onze binnen kamers.

Haal de stijl van je interieur naar buiten. Waarom zou je in plaats van een salontafel geen salontafel maken met een deksel dat kan worden verwijderd om een ​​vuurtafel van te maken? Buiten zijn met het comfort van binnen is op dit moment belangrijker dan ooit!

Multifunctionele meubels

In 2023 moet de tuin een rustgevende ruimte zijn om te ontspannen en tot rust te komen na een drukke dag, dus een beetje meubilair is essentieel. Multifunctioneel meubilair biedt het grootste scala aan opties in de kleinste hoeveelheid ruimte, waardoor groen en natuur nog meer kunnen schitteren. Een van onze favoriete buitenmeubels is een ligbed met een luifel, die een ruimte biedt om te dutten of te loungen, met rugsteun wanneer dat nodig is om buiten te werken of te socializen. Een (gekleurd) luifel beschermt tegen de zon terwijl het uitzicht behouden blijft. Win-win!

You may also like

Comments are closed here.