puntjes op de i

De puntjes op de i zetten in huis, je kent het wel: de klusjes!!


Kleine klusjes afmaken

Elk huis heeft de nodige onderhoud nodig. Dat is natuurlijk logisch. Er wordt dan ook wel vaak stevig aangepakt. Vooral zaken die niet werken worden in een huis over het algemeen snel verholpen. De kleine klusjes worden echter vaak vergeten, of doelbewust vooruitgeschoven. Dit is natuurlijk zonde, want het spookt wel steeds door je hoofd, waardoor je dan niet optimaal kunt genieten. Daarom hierbij een paar tips zodat jij je klusjes toch nog gaat afmaken.

Tip 1: prioriteiten stellen

Het is belangrijk om prioriteiten te stellen. Natuurlijk ga je liever een kratje bier wegtikken met een paar vrienden. Aangezien het bier binnenkort over de datum is. Dat is natuurlijk een leuke aangelegenheid en het is belangrijk dat het leven wordt gevierd. Maar als er nog zaken moeten worden gedaan in huis, kun je dat beter eerst doen. Doe je dit niet? Dan blijft het in je hoofd hangen. Het nadeel ervan is dan ook dat je er mentaal een paar zware tikken van kan krijgen. Je gaat het in je hoofd namelijk veel groter maken dan het is. Waardoor het lijkt alsof de klusjes immens worden. Het is daarom altijd verstandig om de klusjes zo snel mogelijk uit te voeren. Daarna kun je dan lekker genieten van je welverdiende biertje. Het is namelijk ook belangrijk om jezelf te belonen. Met een Makita LS1018L zijn je klusjes zo uitgevoerd!

Tip 2: lijstje maken

Soms is het lastig om het overzicht te behouden. Misschien heb je wel heel veel kleine klusjes en weet je niet waar te beginnen. Als je het overzicht kwijtraakt, zorgt dit voor chaos in het hoofd. Je kunt het allemaal niet meer overzien. Dit heeft als resultaat dat je het maar voor je uit gaat schuiven. Je bent er namelijk liever niet mee bezig en focust je liever op leuke dingen. Maar het blijft dan toch in je hoofd hangen, waardoor die leuke dingen niet zo leuk zijn. Dit is een lastige paradox waarin je verstrengeld kunt raken. Daarom is het verstandig om een overzichtelijk lijstje te maken. In dat overzichtelijke lijstje geef je duidelijk aan wanneer wat gedaan moet worden. Zo heb je rust in je hoofd en kun je moeiteloos al die klusjes uitvoeren!

You may also like

Comments are closed here.