ideale badkamerkraan

De ideale kraan voor je badkamer uitzoeken


In (bijna) elke badkamer en toiletruimte kan je ze wel vinden: kranen. Je gebruikt ze dagelijks en ze zijn daarom een essentieel onderdeel van je badkamer of toiletruimte. Het is daarom belangrijk dat kranen perfect bij jouw en je badkamer passen en ook nog eens functioneel zijn. De keuze uit kranen is enorm en we snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben daarom een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen voor je op een rijtje gezet!

Soorten kranen

Je hebt natuurlijk voor ieder element in de badkamer of toilet een andere kraan. Voor de wastafel heb je een wastafelkraan, voor het bad een badkraan enzovoort. Maar vaak zijn er ook nog verschillende modellen kranen verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld voor baden een kraan met watervaleffect. Bedenk van tevoren goed welke stijlen en vormen je mooi vindt. 

Kleur en materialen

De kleur en het materiaal van de kraan hebben invloed op de stijl en sfeer van je badkamer. Kranen zijn in vrijwel elke kleur verkrijgbaar. Je kan dus een kleur kiezen die perfect bij je past. Mat zwart zorgt bijvoorbeeld voor een industriële en moderne uitstraling. Ga je liever voor design? Kies dan voor een goudkleurige kraan. Het materiaal van de kraan is afhankelijk van de kleur die je kiest. Vaak zijn zwarte en gekleurde kranen gemaakt van rvs en worden deze voorzien van een coating. Gouden kranen daarentegen zijn vaak gemaakt van chroom. 

Inbouw of opbouw

De laatste keuze waar je voor komt te staan is een inbouw- of opbouwkraan. Bij een inbouwkraan wordt de kraan in de muur verwerkt, bij een opbouwkraan komt de kraan op de wastafel, het bad of de muur. Bij fonteintjes zien we dat er vrijwel altijd gekozen wordt voor een opbouwkraan. Deze wasbakken zijn over het algemeen vrij klein waardoor dit beter past. Maar ook bij waskommen wordt er vaker gekozen voor een opbouwkraan. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Inbouwkranen worden vaak gekozen voor douchekranen en wastafelkranen.

Persoonlijk advies

Ben je benieuwd naar onze badkamers? Of heb je een badkamer gezien die echt wat voor jou is, zoals de complete badkamer Square Nature? Je vindt deze badkamer in Uden. Maak gemakkelijk en vrijblijvend een afspraak bij onze winkel in Uden voor gratis en persoonlijk advies. Onze betrokken adviseurs staan daar voor je klaar om je te helpen bij het uitzoeken van jouw droombadkamer. We beginnen altijd met een kennismaking zodat we precies weten wat jouw wensen en behoeften zijn. Op basis daarvan voorzien we je van deskundig en onafhankelijk advies. Samen gaan we jouw droombadkamer realiseren!

You may also like

Comments are closed here.