braadpan

De beste merken voor een braadpan


In de pannenwereld zijn er ontzettend veel merken, waardoor je de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn er verschillen tussen de pannen. Het ouderwetse maaltje die je oma of moeder maakt kan jij ook maken door middel van een goede braadpan. Het is al een kunst opzich door een goede pan kom je al een heel eind. Maar waar moet je opletten? Dat ga ik jou vertellen in deze blog. 

Dé ‘BRAADPAN’

Een braadpan is gemaakt van dik materiaal, die de warmte goed kan verdelen en warm houden. Hierdoor wordt het gaarproces bevordert.Een goede braadpan is ook relatief erg zwaar, ook is het erg groot doordat je er ook grote hoeveelheden in maakt. Alleen niet iedere braadpan kan tegen dezelfde warmtebron. Als je een inductie hebt of gas dan is het mogelijk dat je andere pannen geschikter zijn. Bekijk daarom altijd het etiket of de pan daadwerkelijk op jouw kooktoestel kan. 

Verschillende materialen 

Er zijn ook diverse materialen van de braadpan. Zo is er de gietijzeren braadpan die tot wel 190 graden celcius kan verdragen en vasthouden. Deze pan is ideaal voor als je de inhoud in de oven wilt opwarmen of bereiden. Ook heb je de geëmailleerd gietijzeren braadpan, dit is in veel opzichten gelijk aan de gietijzeren pan, maar de geëmailleerde pan zal nooit roesten. Het schoonmaken van deze pan is eenvoudig en de pan neemt geen aroma’s op van de vorige gerechten. Dan is er nog de geëmailleerd plaatstalen pan die is dunner, minder zwaar en relatief goedkoper, maar het heeft geen optimale warmteverdeling. Ook is de roestvrije stalen braadpan die zijn warmteverdeling niet optimaal verdeelt door de dunne bodem. Dan heb je de braadpan die van aardewerk is gemaakt. Deze pan heeft voordelen zoals de stoom zorgt ervoor dat de ingrediënten garen en door de deksel blijft de stoom binnen, waardoor er ook geen vitaminen en smaak niet verloren gaan. Als laatste heb je de koperen braadpan dat veel tijd kost in het onderhouden ervan, maar als je dat doet dan gaat het je leven lang mee. Ook wordt de temperatuur gelijkmatig verdeeld over het eten. 

Le creuset 

Le creuset is een bekend merk in de kookwereld. Door de naamsbekendheid en hoge prijs verwacht je ook iets van de pan. En de pan stelt zeker niet teleur. De pannen worden of van gietijzer of van geëmailleerd ijzer gemaakt. Hierdoor kan het alle warmtebronnen aan. Al met al is dit een zeer goede braadpan.  

BK Bourgogne

Deze pan is van zware kwaliteit, waardoor het niet snel kapot gaat. Ook is het te verkrijgen in verschillende kleuren. Daarnaast biedt dit merk braadpannen aan die van gietijzer, geëmailleerde zijn gemaakt of speciale gas, inductie en oven braadpannen. 

Sola

Dit merk braadpannen biedt alleen braadpannen aan die van gietijzer zijn gemaakt. Zoals het merkt zelf zegt de pan heeft een nostalgische uitstraling, wat als een waar accesoires op je fornuis staat. Daarnaast zijn deze bronnen geschikt voor alle warmtebronnen. Verder is het verkrijgbaar in drie formaten 20,24 en 28 cm. De kleuren die zij aanbieden zijn rood, zwart of blauw/groen. 

Staub

Staub is een frans merk wat in hartje Frankrijk wordt gemaakt. De kwaliteit van de pan is er één die je leven lang meegaat. Daarnaast is deze braadpan in acht kleuren te verkrijgen. Daarnaast heeft dit merk in de deksels een picot zitten wat resulteert tot het continu en gelijkmatig bevochtigen van het gerecht. Dit zorgt voor een nog een sappigere resultaat.

You may also like

Comments are closed here.