Bezig met een grote verbouwing? Dan mag je deze punten niet vergeten!


Als je gaat verbouwen, zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Een muurtje verven of laminaat leggen is nog wel te doen, maar een nieuwe aanbouw is toch even een ander verhaal. Heb jij geen idee waar je moet beginnen of rekening mee moet houden? Geen enkel probleem, wij hebben namelijk een aantal belangrijke dingen voor je op een rijtje gezet. Als je deze punten aanhoudt, wordt je verbouwing een gegarandeerd succes!

Goede voorbereiding

Als je een grote verbouwing wilt gaan uitvoeren is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Er zijn namelijk een hoop verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Het kan best lastig zijn om dit allemaal te overzien. Vandaar dat het verstandig is om een aantal dingen op papier te zetten. Dit geeft houvast tijdens de verbouwing en zorg ervoor dat alles een stuk soepeler zal verlopen. Ga dus niet zomaar aan de slag en denk eerst goed na! We hebben een aantal dingen onder elkaar gezet die je kunt doen!

  • Een strakke planning maken met verschillende punten die je moet uitvoeren.
  • Een begroting maken om de kosten inzichtelijk te krijgen. Houd rekening met onverwachte kosten!
  • Bedenk goed wat je zelf wilt gaan doen en wat je wilt laten doen. 
  • Vraag meerdere offertes op zodat je zelf de juiste aannemer kunt kiezen. 

De afwerking van de verbouwing

Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk de afwerking, hiermee geef je een mooie uitstraling aan je nieuwe kamer, dakkapel of uitbouw! Een groot voordeel is dat je hierbij een hoop zelf kan doen. Dit zorgt ervoor dat je bespaard op kosten van een aannemer. Denk wel goed na over de details, dit kan namelijk nog best eens lastig zijn. Laat je adviseren over de verf en koop een olie voor houten vloer, bijvoorbeeld een hardwaxolie, dit zorgt voor een mooie afwerking. Zorg ervoor dat je hier genoeg tijd voor hebt, vaak duurt het langer dan verwacht. Vraag eventueel aan vrienden en familie of ze je willen helpen.

Een verbouwing in goede banen leiden hoeft dus helemaal niet lastig te zijn. De reden dat het vaak mis gaat, is omdat mensen niet goed nadenken over wat er allemaal moet gebeuren. Dus wanneer je zelf voor een strakke planning zorgt, zal alles goed verlopen. Dus neem de tijd, en schrijf alles op zodat je een goed overzicht hebt. 

You may also like

Comments are closed here.