verlichting keukeneiland

5 Tips voor het aanpassen van de keukenverlichting


Als u denkt dat licht in decoratie slechts een detail is, is het tijd om uw concepten te herzien. Een goed lichtontwerp is essentieel voor een mooi, comfortabel, functioneel en mooi huis. Een andere veelgemaakte fout is om alleen te investeren in lichtontwerp voor slaapkamers en woonkamers, waarbij de keukenverlichting vergeten wordt.

Een sociale ruimte als deze moet (en verdient) een goed doordachte verlichting hebben. Vervolgens identificeren we vijf punten die uw aandacht verdienen als het gaat om het goed verlichten van uw keuken. Kijk eens!

Verlichting keuken tips

1 – Maak optimaal gebruik van natuurlijk licht

In elke omgeving is het ideaal om licht en natuurlijke ventilatie te ontvangen. Daarom, waardeer deze functies zo veel als je kunt. Pas na het gebruik van natuurlijk licht zullen kunstmatige functies zoals keukenverlichting plafond, verlichting keukeneiland, onderbouwspots in de keuken en zelfs lampen een rol gaan spelen.

onderbouwspots in de keuken

2 – Investeer in spotverlichting

Focus is het sleutelwoord als het gaat om verlichting in de keuken. Een van de beste verlichting keuken tips is het kiezen van onderbouwspots in de keuken, het accentueren van incidentele ruimtes en het zorgen voor de ontvangst van de omgeving. Deze punten kunnen onder de kasten die op de gootsteen zitten worden geplaatst, bijvoorbeeld om te helpen bij het hanteren en organiseren van levensmiddelen.

keukenverlichting plafond

3 – Gebruik de hangers met zorg

Het gebruik van een keukenverlichting plafond is aan te raden voor grotere keukens, die meestal een pantry in de ruimte krijgen. Een andere interessante plek om ze te installeren is op de aanrechtbladen die gebruikt worden om de keuken te integreren in de woonkamer. Vergeet niet de afstand van 0,9 tot 1 meter tussen de helling en het werkblad te respecteren. Een andere tip is om te kiezen voor hangers met afneembare bovenkanten, zodat opgehoopt vuil en vet gemakkelijker en vaker gereinigd kunnen worden.

onderbouwspots in de keuken

4 – Investeren in LED-linten

Ze zijn een uitstekend alternatief voor continue verlichting, zoals in het geval van rekken en kasten. Ze worden bijvoorbeeld aan de onderzijde van kasten en rekken geïnstalleerd en helpen bij het lokaliseren van voedsel en gebruiksvoorwerpen. Een ander interessant punt van installatie is de verlichting keukeneiland, waar de tapes kunnen worden bevestigd aan het onderste deel van de kasten die zich erboven bevinden.

verlichting keuken tips

5 – Keuze van de kleurtemperatuur

Kies tussen het witte licht en het gele licht de lamp die het beste bij uw doel past. Als het primordiale comfort is, is het gele licht het meest geschikt. Als u zich op het praktische aspect richt, zijn witte lichten aan te raden, omdat ze helpen bij de identificatie van voedselkleuren en bij de identificatie van vuil.

In keukens die in de eetkamer geïntegreerd zijn, is het interessant om voor dezelfde kleurtemperatuur te kiezen.

You may also like

Comments are closed here.