Tips voor een opgeruimd huis

5 Tips voor een opgeruimd huis


Helaas leven we in een gekke tijd, waarin we voor ons gevoel aan het huis gekluisterd zijn. De meeste mensen werken, wonen én slapen thuis. Sommige alleen, anderen weer met een gezellige boel aan kinderen. Door de alledaagse sleur vergeten we wel eens hoe heerlijk het is om een opgeruimd huis te hebben. Een opgeruimd huis helpt mee aan rust en ruimte in je hoofd. Lees hier een aantal tips die al snel zorgen voor een opgeruimd gevoel. 

1. Creëer extra opbergruimte in je keukenkastjes

De keuken staat bekend om een wirwar van pannen, glazen, lepels en andere keukengerei. Probeer een schoon keukenblad te creëren door meer en efficiënter gebruik te maken van de keukenkastjes. Zet spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals het tosti-ijzer of  de broodrooster, in een kastje en pak het alleen als je het nodig hebt. Dit geeft meer rust en zorgt voor meer ruimtelijk effect. Geen plek in de kastjes? Kijk eens in de ruimtes onder de gootsteen of onder de oven. Dit zijn vaak vergeten plekken waar nog veel plek is.  

2. Gebruik de ruimte onder je bed

Loze ruimtes zijn heerlijk om spullen weg te werken. Denk eens na over de ruimte onder je bed. Kies voor een bed met lades, en kook lage opberglades die je onder je bed kunt schuiven. Dit is de ideale plek voor koffers, extra beddengoed en winterjassen die je in de zomer niet draagt. HIerdoor is er meer plek vrij in je kledingkast, waardoor de opgehoopte berg aan kleren op de stoel in de hoek van de kamer ook weer een plekje heeft in de kast.  

3. Weg met alle losse kabels 

Andere onrustzaaiers zijn snoeren. Ze zijn met alle gadgets en apparaten tegenwoordig overal. Probeer bij het aanschaffen van nieuw apparatuur te kiezen voor een draadloze verbinding. Neem bijvoorbeeld de portable muziekboxjes. De televisie brengt ook een hoop snoeren met zich mee. Je moet tegenwoordig naast je tv, ook je tv-kastje verbinden met de televisie via een coax kabel. Gelukkig zijn er alternatieven ontstaan, waardoor draadloos tv-kijken mogelijk is door middel van een antenne ipv een kabel. Hierdoor heb je in elk geval een kabel minder om je aan te irriteren. 

4. Schrappen van prullaria

Stiekem heeft iedereen het wel in huis: prullaria. En hoe meer kleine frutsel, hoe meer onrust en een gevoel van troep. Blok hiervoor een paar uurtjes in de agenda en kijk wat je allemaal weg kunt gooien en wat mag blijven. Zorg dat je alleen spullen in huis hebt waar je echt bij van wordt, en geef dat een mooi plekje. Alle dingen die je niet gebruikt en alleen maar in de weg liggen; weg ermee!  

5. Schaf een aantal opbergdozen aan

Het lijkt voordehandliggend en dat is het misschien ook. Maar de makkelijkste manier een troep uit de weg te gaan is een opbergdoos. Opbergdozen zijn de oplossing om los slingerende spullen en rommel snel en makkelijk uit het zicht te brengen. Opbergdozen zijn er in verschillende kleuren, vormen en materialen. Kies er een die bij je interieur past. 

You may also like

Comments are closed here.