5 tips om je slaapkamer in te richten


Wellicht denk je bij de inrichting van je woning allereerst aan sfeer, maar dat kan prima samengaan met functionaliteit. Zo zorgen planten in de slaapkamer voor een natuurlijke uitstraling, maar schijnen ze ook nog eens een kalmerend effect te hebben. Waar moet je nu echt op letten als je je slaapkamer gaat inrichten? Wij geven je 5 tips.

5 tips om je slaapkamer in te richten

Binnenkort verhuizen of verbouwen? Wij geven je graag 5 tips om je slaapkamer in te richten.

1. Begin bij het middelpunt

Het middelpunt van elke slaapkamer is het bed. Daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Het bed bepaalt de sfeer in de ruimte, maar ook hoe goed jij slaapt. Een comfortabele slaapplaats is hét ingrediënt voor een goede nachtrust. Wil je jouw bed helemaal zelf samenstellen, dan kun je het beste kiezen voor een boxspring. Ga dan wel naar een specialist. Kijk bijvoorbeeld op Bx.eu. Daar vind je een bijzonder uitgebreid aanbod.

2. Experimenteer met diverse stijlen

Waarschijnlijk zijn er nog nooit zoveel interieurstijlen geweest als in deze tijd. Je kunt kiezen voor industrieel of landelijk, klassiek of modern, strak of Scandinavisch… Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, er is altijd een stijl te vinden die bij je past. Wil je er een geheel eigen draai aan geven, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Klassiek met een modern tintje kan bijvoorbeeld heel mooi zijn.

3. Vergeet de planten niet

Misschien heb je in de woonkamer al planten geplaatst en was je niet van plan om die ook in de slaapkamer te plaatsen. Wel doen! Planten zorgen voor een frisse en natuurlijke uitstraling, maar ze schijnen ook nog eens positieve invloed te hebben op je nachtrust. Een plant als jasmijn zou kalmerend moeten werken, terwijl aloë vera ook ’s nachts de lucht zuivert. Hoe het ook zij, deze groene kanjers zorgen in ieder geval voor een mooie, natuurlijke omgeving.

4. Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

De sfeer in een ruimte heeft invloed op onze gemoedsgesteldheid. Een rommelige slaapkamer zorgt voor onrust in je hoofd en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil je de slaapkamer altijd opgeruimd houden, dan is het verstandig om voor meubels te kiezen die daartoe uitnodigen. Een handige kledingkast is natuurlijk al een goed begin, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een bed of boxspring met opbergruimte, zodat de slaapkamer altijd netjes oogt. 

5. Maak het persoonlijk

Op Instagram zie je vaak van die mooie slaapkamers die zo uit een woonblad weggelopen lijken te zijn. Maar een persoonlijke touch maakt juist dat een slaapkamer als thuis voelt in plaats van als een hotel. Maak het gezellig en hang bijvoorbeeld foto’s of schilderijen op, plaats souvenirs van gedane reizen of zet knuffels neer. Hoe jong of oud je ook bent, een knuffel zorgt altijd voor een warm, huiselijk gevoel. Misschien is zo’n harig vriendje toch wel zo magisch als kinderen denken. 

Slaap lekker!

You may also like

Comments are closed here.