verschillende soorten tapijt vloeren

Verschillende soorten tapijt vloeren


Tapijt vloer: een populair soort vloerbekleding

Een van de meest populaire manieren van vloerbekleding is de tapijt vloer. Vloer tapijt is vooral gewild omdat er een grote keuze aan verschillende soorten tapijt vloeren is. De belangrijkste hoofdsoorten tapijt zijn hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt, wollen tapijten en sisal tapijt vloeren. Naast deze uitvoeringen is er een ruime keuze aan kleuren, modellen en maten tapijt vloer. Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken dat er voor jouw favoriete woonstijl geen tapijt beschikbaar is. Tapijten passen namelijk in elk interieurtype. Houd je van landelijk, klassiek, modern of industrieel wonen, er is altijd wel een goed tapijt te vinden dat bij jouw woning past. 

De voordelen van diverse soorten tapijt vloeren

Vergeleken met het gevarieerde type laminaat vloeren dat beschikbaar is, hebben verschillende soorten tapijt vloeren hun eigen specifieke voordelen en nadelen. Anders dan het vloer type laminaat vloeren, heeft een tapijt vloer als voordelen dat tapijt relatief warm is en een stuk zachter dan laminaat. Naast deze twee pluspunten, kun je met een tapijt vloer profiteren van tal van andere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld laminaatvloeren of tegels: 

  • Tapijtvloeren, met name wollen en hoogpolige tapijten, voelen lekker warm en comfortabel aan. Je kunt er prima met blote voeten overheen lopen zonder koude voeten te krijgen.
  • Tapijt isoleert op twee niveaus. Ten eerste houden tapijten warmte vast en isoleren ze dus thermisch. In de tweede plaats is er sprake van een akoestische isolatie en dempen deze tapijten geluiden.
  • Meestal zijn tapijtvloeren voordeliger dan harde vloeren.
  • Een groot voordeel van tapijtvloeren is dat je deze niet hoeft te leggen, lijmen en/of spijkeren, zoals bij houten vloeren of laminaat wel nodig is. Je koopt het tapijt, legt het op de juiste plek neer en kunt het meteen gebruiken. Optimaal gebruiksgemak dus!

Tapijt vloeren hebben ook enkele nadelen. Zo zijn tapijten lastiger schoon te maken dan bijvoorbeeld laminaat of pvc vloeren. Verder kunnen tapijten niet goed tegen vocht, dus gebruik van tapijt vloeren in vochtige ruimtes is geen goed idee. 

Handige tips voor vloer tapijt

Houdt er rekening mee dat als je huisdieren hebt, laagpolig tapijt een betere optie is dan hoogpolig tapijt. Hoogpolig tapijt beschadigt minder snel dan laagpolige varianten: huisdieren blijven er met hun nagels minder snel in hangen. Daarbij nemen laagpolige tapijten minder dierharen op en zijn deze gemakkelijker schoon te houden. Ben je allergisch? Ook dan is een laagpolig tapijt de beste optie. Laagpolig tapijt neemt minder stof en haartjes op en is dan ook beter voor mensen met allergieën.

You may also like

Comments are closed here.